FAM
Sinusta välitetään
1 Joh 4:19 “Me rakastamme koska Jumala on ensin rakastanut meitä” 

  1. Haluamme että löydät hengellisen kodin joka heijastaa Taivaan Isän rakkautta – >
    Famin sunnuntai koko seurakuntaperheelle
  2. Haluamme että saat aitoja ja rakkaudellisia ihmissuhteita-> pienryhmät (solut) jotka kokoontuvat viikottain jossa pääset jakamaan elämää ja kasvamaan uskossa arjen keskellä.
  3. Haluamme että opit tuntemaan luojasi, löytäen elämäsi tarkoituksen -> Uskon perusteet, Alfa-kurssi, solut, Famin sunnuntai
  4. Haluamme tehdä hyvää tässä yhteisössä ja yhteiskunnassamme – > Yhteiset tempaukset, siunaten yhdessä Famina jotain kohdetta taloudellisesti. Jokainen Familainen voi jollain tavalla välittää Jumalan rakkautta, yksilönä, soluina, koko Fam perheenä.

KEVÄÄN OPETUSSARJANA KASVU. TÄSSÄ TIIVISTELMÄT NIISTÄ: 

28.1 Taneli Oikari korkkasi KASVU teeman jakamalla elämästään ja kuinka kaikessa on saanut nähdä sen että Jumala on kasvattanut häntä luottamaan Hänen. Luottamuksen kautta hän on saanut nähdä kasvua tapahtuvan eri elämänalueilla kun on jättänyt kaiken Jumalalle. Kiitos kun jaoit sydäntäsi, elämääsi ja rohkaisit meitä laittamaan Jumalan kaikessa ykköseksi.  

11.2 Riku Turunen jatkoi meidän opetussarjaamme Kasvu aiheella ”Kasvun kolme askelta”. Jaoit meille MM33 videon kasvusta eli uusista seurakunnista. Kyseessä seurakuntaliike Assemblies of God. Tällä hetkellä on 370 000 seurakuntaa ja tämän liikkeen tavoite on että 2033 mennessä olisi miljoonaa seurakuntaa. Jumala haastaa meitä mukaan Hänen visioonsa, siihen kasvusuunnitelmaan mikä Hänellä on. Seurakuntamme on istuttanut tämän Fam kampuksen ja saamme tällä tavalla viedä Jumalan valtakuntaa myös eteenpäin! 

Ajatelkaa: 

”Joku on istuttanut sen seurakunnan jossa sinä tulit uskoon” tai ” Joku tulee uskoon siinä seurakunnassa jota sinä olet istuttamassa”   

Joh 15:16 ”Ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät ja asetin teidät sitä varten, että menisitte ja kantaisitte hedelmää ja että teidän hedelmänne pysyisi ja että Isä antaisi teille, mitä sitten anottekin häneltä minun nimessäni.” 

 Jos mietitään omenapuuta. Sen todellinen hedelmä on se että synnyttää toisen omenapuun. 

Tässä kasvun kolme askelta meille miten voimme tuottaa hedelmää kylväjävertauksen kautta (Mark 4:1-9) 

 1.Kuulemme sanan 

Olisiko meillä sama ongelma kuten Samuelilla, että emme ymmärrä että Jumala puhuu niinkuin Samuelin tapauksessa? 1 Samuel 3 “Puhu palvelijasi kuulee”: 

2. Ymmärrämme sanan jonka kuulemme

Matt 13:19   

-Haluanko aina ymmärtää mitä kuulen?  Joona ymmärsi mutta meni just vastapäiseen suuntaan. Sekin on Jumalan rakkautta että tulee myrskyjä ja valas oksentaa sinut, se on armoa, toinen mahdollisuus.   

3.Toimimme sanan mukaan

Jaakob 1:22 “Olkaa sanan tekijöitä eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne.” 

-Sana alkaa tuottaa hedelmää kun alamme toimimaan sen mukaan. 

 

18.2 A-P Koponen jakoi meille oman uskon kasvuntarinan. Saimme kuulla miten Jumala vie meitä Pyhän Hengen kautta tilanteisiin ja ne tilanteet kasvattaa meitä jos Jumala saa olla niissä läsnä ja lopulta kääntää ne hyväksi meidän elämälle. Päällimmäisenä tästä kasvuntarinasta jäi kaikille varmasti Jumalan armo, joka riittää vaikka et tekis yhtään mitään. 

25.2 Pidimme ensimmäisen Famin olkkarin. Kyseessä siis hieman pienimuotoisempi Fam mutta isolla sydämellä varustettu. Näistä Famin olkkareista Famin solut ottavat vastuuta ja tällä kertaa Kalliokoskien solu toteutti sisällön. Siellä käytiin läpi Rikun opetusta ryhmissä  (kolme kasvun askelta), ylisteltiin, rukoiltiin, siunasimme toisia. 

10.3 Jonna-Maaret Heinonen jatkoi Famissa kasvu opetussarjaamme aiheella ”Don’t grow old, grow up”!

 
Jumala haluaa että kasvamme hengellisessä kypsyydessä: että me grow up, eikä grow old! Vuosikymmenet uskossa oleva henkilö voi olla hyvinkin epäkypsä kristitty. Me voimme valita millä tavalla kasvamme. Terveet lapset ovat nälkäisiä, mutta Jumala ei pakko syötä meitä.
 
Kasvukipujenkin keskellä ja niiden jälkeen, voit tuottaa hedelmää kun juuret ovat terveet. (grow up) Ehkä olet kuin multaan haudattu siemen. Olet haudattu, pimeässä, pystyt tuskin hengittää. Vaikka siltä näyttää ja tuntuu, niin kasvua voi tapahtua, uutta elämää voi syntyä! (Jer. 17:7-8) Jos sulla on epäterveet juuret (esim. katkeruus). Se juuri täytyy poistaa, ettet ”grow old”.
 
MITÄ ESTEITÄ VOI OLLA KASVULLE?
-jumalan sanan uupuminen (Ps 1:2-3)
-rukoilemattomuus (Jeesus raivasi aikaa Isän kanssa)
-pysyminen omassa veneessä
-pysyminen vauva-uima-allas kristillisyydessä. Jos et mene syvemmälle, Jeesus ei muuten voi olla sun ankkuri
-jumalallisten ihmissuhteiden uupuminen
-ei srk yhteyttä
-laiminlyödenkokonaisvaltainen ihminen (jo pelkkä fyysisen ruumiin laiminlyönti voi vaikuttaa ihmiseen myös hengellisesti)
-uskonnollisyys/lakihenkisyys
-kärttyisyys/kriittisyys/tyytyväisyys-> muutoksien vastustaminen
-epäusko
-hyviä asioita (martan touhuilu, maria valitsi hyvän osan)
-hosuilu (Jeesus oli kiireinen mutta ei koskaan hätäillyt/hosuillut. Fokus pitää olla oikeissa asioissa)
-maallisia asioita jotka vaikuttaa negatiivisesti
-synti
 
”Se että et käy seurakunnassa koska siellä on tekopyhiä, on kuin se että et käy kuntosalilla koska siellä on ylipainoisia ihmisiä. Se ei voi olla olemassa.” Kaikki olemme kasvuprosessissa!
 
Kun annamme Jumalan kasvattaa meitä-> kasvua alkaa tapahtumaan itsekurissa, sanoissa, tunne elämässä, antamisessa, anteeksiantamisessa, nöyryydessä, uskossa, rukoukset ovat enemmän tapahtukoon sinun tahtosi. Meitä ei niin hetkauta jos meitä loukataan. Osaamme itkeä itkevien kanssa mutta myös iloita iloitsevien kanssa. (toisten menestyminen)
 
Näkyykö hengen hedelmät mussa? Rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensä hillitseminen.

17.3 Familaisia kokoontui taas Famin olkkariin. Oli hyvä rukoilla, ylistää, kohdata toisiamme ja ryhmissä käydä läpi edellisen sunnuntain opetusta aiheesta ”Don’t grow old, grow up”. Famin olkkareissa palvelee yksi Famin soluistamme.  Vaikka Famin olkkari on pienimuotoisempi, se palvelee juuri niitä jotka tällaista kaipaa sunnuntaihin. Toki pienryhmät toimii joka on erityisen tärkeää familaisille ja heidän uskon elämälleen. 

24.3 Joonas Heinonen puhui kasvukivuista. ”Mä en tiedä mikä sun kipu / kriisi on tällä hetkellä, mutta ne kuuluu elämään. Jumala antaa niiden tulla. Paavali sanoo: ”me elämme tälläistä elämää”. Ei elämää pysty vaeltamaan menemättä kriisistä toiseen. Kaikkien ihmisten joukossa juuri meitä, sua ja mua koetellaan. Jumala sallii ne kriisit. Hän on myrskyn Jumala! Hän laittoi opetuslapset sinne veneeseen. Mitä tahansa sä käyt läpi jumala on laittanut sut siihen, hän yrittää tähdätä sillä johonkin. Hän yrittää tuoda sulle uuden ilmestyksen, antaa meille kaikille ilmestyksen, näyn, täydellisen kuvan kristuksesta täyteydessään, ei vaan osittaista näkyä. Kristuksesta päänä. Hänellä on myös ruumis ja me ollaan Kristuksen ruumis.”

 

14.4 Famin olkkarissa oli taas siunattuja hetkiä kirjaimellisesti sohvien äärellä. 

 

7.4 Ihana Päivi Tyrni, seurakuntamme yksi pastoreista tuli jatkamaan opetussarjaamme kasvu jakamalla meille kasvun avaimia, kohti Kristuksen kaltaisuutta. Hän haluaa muovata meitä kohti alkuperäistä suunnitelmaa

 
Mikä auttanut minua kasvamaan?
*Rakkautta, ehdotonta sellaista (Ef 3, 1 Joh 3-4)
->Kun kokee rakkautta haluaa mielellään toteuttaa Jumalan tahtoa. Kun uskomme että Jumala rakastaa meitä, haluamme rakastaa Jumalaa.
 
*Lepoa ja turvallisuutta (Ef 2:8)
->tämä on armon vaikutus. Saamme lahjaksi vanhurskauden (Syyttömiksi julistettuja ja hyväksyttyjä) Tällöin on vapautta kasvaa ilman suorituskeskeisyyttä, lakihenkisyyttä, pelkoa, asenteessa esintyvää kovuutta tai ankaruutta. Armossa on tilaa kasvaa.
 
*Elämänyhteys Kristukseen (Joh 15)
->Kristuksen elämä virtaa meihin, elämän yhteyttä hänen kanssaan. Siinä yhteydessä voimme kasvaa.
 
*Pyhän Hengen vaikutusta (Room 8)
->Jumalan sana pitää meidät Pyhän Hengen äänen ulottuvilla
 
*Yhteyttä (Ef 4:1-16)
->srk yhteys, palveleminen. Ihmiset kasvavat parhaiten yhdessä.
 
Päivi toi vielä loppuun esimerkin Pietarin kasvusta Jeesuksen opetuslapsena, apostolina ja paimenena
 
*Opetuslapsi Pietari – Evankeliumit Matt 16, Joh 21
*Apostoli Pietari – Apostolien teot Apt 2, 10
*Paimen Pietari – 1 Piet 1:1-8, 2 Piet 1:3-8, 3:18
🌱Kasvakaa meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen  armossa ja tuntemisessa 🌱

21.4 Teemu Koivisto jatkoi opetussarjaamme KASVU Kuuliaisuuden näkökulmasta. Upeeta kun tulit, olit ja palvelit meitä Famissa❤️‍🔥🙏
1.Sam.15:22
”Silloin Samuel sanoi: ”Haluaako Herra polttouhreja ja teurasuhreja yhtä hyvin kuin kuuliaisuutta Herran äänelle? Katso, kuuliaisuus on parempi kuin uhri ja tottelevaisuus parempi kuin oinasten rasva.”
Saul säästi vihollisen parhaat lampaat yms ja uhrasi ne Jumalalle, vaikka Jumala oli sanonut että kaikki pitää tuhota. On tärkeää että toimimme sanatarkasti sen kanssa mitä Jumala on meitä ohjeistanut.

Teemu toi kuuliaisuuden näkökulmasta kaksi tasoa-> logos ja rhema. Logos on Jumalan kirjoitettu sana ja rhema on Jumalan puhuttu sana. Jumala puhui rhema sanan Saulille mutta hän ei ollut siinä tottelevainen.  Daavid oli Jumalan mielen mukainen mies vaikka hän ei rakentanut Jumalalle temppeliä, vaan hänen poikansa Salomon. Joskus voi mennä useampi sukupolvi, että jokin asia tapahtuu. Joosef oli Jumalan johdatuksessa jokaisessa elämänsä vaiheessa, vaikka ei siltä aina näyttänyt. Aabraham kuuli Jumalan äänen ja jätti kaiken ja lähti kohti tuntematonta.

Kasvuun ja kuuliaisuuteen liittyy aina kuolema ja elämä. Hepr 4:12-16, Room 8:13-15, Kol 3:1-7

Hyviä kuuliaisuuden kasvun avaimia. 2 Piet. 1:10
1. Ahkeruus avuliaisuudessa niillä lahjoilla joita sulla on.
2. Koita ymmärtää kaveriasi tai hengellisiä johtajia.
3. Kun tulee tilanteita vastaan joissa alkaa keittää, harjoittele itsehillintää.
4. Ole kärsivällinen Jumalan ja seurakunnan kanssa, kavereiden kanssa, vaikka sun näkökulma ei meniskään ihan heti perille.
5. Harjoittele Jumalisuutta. Meidät on kutsuttu hänen kaltaisuuteen. Rukoile sairaiden puolesta, osoita myötätuntoa kaverille joka kärsii, mene vähän rajojen ulkopuolelle ja tee joku hyvä teko ihan vieraalle, ystävysty vaikka jonkun vanhemman yksinäisen seurakuntalaisen kanssa auttamalla ja olemalla ystävä. Katso mitä Jumala tulee tekemään!
6. Koita rakastaa veljeä tai sisarta Herrassa, esim. heikompaa veljeä joka vähän rämpii ns. suossa osoittaen ehdotonta rakkautta, rajat huomioiden ja hyväksikäyttöä ei tule sallia.
7. Kasvakaa keskinäisessä rakkaudessa täällä FAMissa
Otetaan Jeesus tosissaan❤️

5.5 Ville Ville Turkkinen laittoi kevään kasvu opetussarjamme purkkiin! Kiitos kun jaoit meille vapauttavia totuuksia🫶

Aiheena oli Kasvun päämäärä:
-> Jumalan lapseksi, Isän Jumalan rakkauden kohteeksi, kasvu pois suorituksista, kasvu olemiseen jonka kautta rauhasta ja levosta käsin tapahtuu elämää Jumalan perillisen valtaoikeuksilla. 
 
Kasvu Jumalan lapseuteen on antaa Isän olla sulle Isä, huolimatta siitä minkälaiset sun biologiset vanhemmat oli. Olit aina haluttu, olit aina rakastettu ja tarkoitettu tähän aikaan ja paikkaan.
 
Lapsena meillä oli kiire kasvaa aikuiseksi ja olla aina vähän isompia kun ollaan. Sama jatkuu hengellisessä elämässä ja palvelutyössä. On kiire kasvaa kypsäksi ja tietää kaikki Raamatusta ja omata kaikki vastaukset.
 
Isällä ei ole kiire kasvattaa sua, vaan Hän tekee sen niin, että tulee hyvä. Mooseksella kesti 40 vuotta kasvaa egyptistä pihalle. Paavalilla meni 14 vuotta, ennenkuin hän aloitti lähetyskierrokset. 
 
Isällä ei ole kiire sun kanssa. Hänen ei tarvi turvautua hätäratkaisuihin tai arvuutella b-vaihtoehtoa. Hänellä on homma hanskassa. Armo kasvattaa, ei pakko. Hänellä on sun kasvatusvastuu. Suostutko siihen? Kykyä ei kysytä, vain suostumusta.

25.6 Jo perinteeksi tullut paneelikeskustelu oli meillä kevään vikassa Famissa. Saimme kuulla miten koko kevään kasvu opetussarja on puhutellut ja saanut aikaan myös kasvua. Kiitos ihanat, upeat ja rakkaat Daniel, Toni ja Mia (ja huikea juontajamme Joonas) kun jaoitte meille ajatuksia ja kokemuksianne. Oli niin aito, koskettava ja rento ilmapiiri.

Saimme myös siunata seurakuntaamme uuden jäsenen, Pahelso Chin. On ilo saada hänet mukaan meidän perheeseen. Lisää kuvia näet galleriasta. 

Famin solut 

Solut ovat iso osa Famin Dna:ta. Haluamme että solut ovat jokaisen Familaisen viikon kohokohta. Meillä on tällä hetkellä 7 solua.  Famin mamit ja minit kokoontuvat torstaisin klo 9.30-12 vuoroviikoin kodeissa Sairionrannassa ja Vuorentaassa. Lisätietoja saa laittamalla Jonnalle viestiä 0449017092. Solunjohtajat kokoontuivat taas tuttuun normaalin tapaan kevään alkuun (seuraavan kerran taas syksyllä).  Famin solukoordinaattorin lisäksi muodostui marraskuussa oma solutiimi jotta solutyötä voimme kehittää vielä laajemmin ja tehokkaammin. Yksi kevään tavoite on että uusi naisten ja miesten solu syntyisi ja siihen rukoilemme että nousisi uudet solunjohtajat.

Ota meidät seurantaan myös Instagramissa ja Facebookissa: https://www.instagram.com/minunfam/ https://www.facebook.com/minunfam. Siellä voit seurata tarkemmin opetuksien tiivisteitä, ajantasalla olevaa infoa ja kuvia Famista.

Seuraava Fam on su 11.8 Famin yhteyspäivän ja kastejuhlan merkeissä. Siitä infoa myöhemmin lisää. Famit jatkuvat osoitteessa kasarmikatu 3 su 25.8 klo 16. 

Fam kids on 2x kuussa aina jumalanpalveluksen yhteydessä. Happy sunday on (3-8 vuotiaille) https://www.instagram.com/minunfamkids https://www.facebook.com/minunfamkids ja P.O.P-ikäisille (9-12 vuotiaille) on myös omaa pientä ohjattua toimintaa.

FAMIN KESÄ:
Kesällä ei tosiaan ole Famia kasarmikadulla mutta se ei tarkoita ettei srk voisi silti kokea yhteyttä. ❤️Meillä on Famin oma WhatsApp ryhmä. Toinen on virallinen Fam ryhmä johon ylläpitäjät laittavat vain infoa, toinen on vapaamuotoisempi Famin olkkari ryhmä johon voi jokainen laitella viestejä.
 
Jos haluat, voit kesällä kutsua Famin olkkari WhatsApp ryhmässä porukkaa vaikka takapihallesi grillailee tai voit kerätä lentopallojoukkueen rannalle pelailee. Famin olkkari ryhmästä kutsu viestitetään eteenpäin Famin viralliseen WhatsApp ryhmään. Jos et ole Famin olkkari ryhmässä etkä halua sinne liittyä, voit laittaa kutsusi Famin virallisen Fam WhatsApp ryhmän ryhmän ylläpitäjälle. Ota yhteyttä jos et ole vielä missään Famin WhatsApp ryhmässä niin pääset kesällä paremmin touhuihin mukaan. Osittain infoamme myös näistä kokoontumista Somessa. 
 
Kesällä on luvassa myös jotain säännöllistä nimittäin yksi Famin pienryhmistä/soluista haluaa järkätä melkein joka ma klo 18 ”Famin mega maanantai solun/pienryhmän” rennolla otteella, milloin missäkin. Jokainen on tervetullut🤗Näistä illoista infotaan Famin WhatsApp ryhmissä.
 
Siunattua kesää jokaiselle☀️
 

TÄSSÄ KOKO KEVÄÄN FAMEISTA KUVA SALDOA: