Lähetystyö

Seurakuntamme on jo vuosikymmeniä tehnyt laajaa lähetystyötä eri puolilla maailmaa. Lähetystyömme tavoite ei ole viedä kohdemaihin suomalaista kulttuuria, vaan ilosanomaa Jeesuksesta, joka on koko maailman Vapahtaja.

Helluntaiseurakunnan lähetystyö

Seurakuntamme on jo vuosikymmeniä tehnyt laajaa lähetystyötä eri puolilla maailmaa. Lähetystyömme tavoite ei ole viedä kohdemaihin suomalaista kulttuuria, vaan ilosanomaa Jeesuksesta, joka on koko maailman Vapahtaja.

Kehitysaputyö ja sosiaalinen auttaminen kuuluvat kuvaan siellä, missä sitä tarvitaan. Suomen helluntaiseurakuntien yhteinen lähetysjärjestö Fida International ry. koordinoi kehitysyhteistyöprojekteja ja humanitääristä avustustoimintaa.

Lähetit

Ruut ja Riku Turunen
Fidan Euroopan aluepäällikkö, Pastori
Puh. 050 527 0150
riku.turunen@fida.info

Karoliina ja Jussi Heikkilä
Åsemulvegen 5, N-6018 Ålesund
jussi.heikkila@yahoo.com

Susanna ja Heikki Kangas
P.O. Box 165, 79830 Kfar Harif, Israel
puh. +972 54 430 3665
kangas.heikki.kalevi@gmail.com

Helena ja Toivo Karvonen
Thaimaa
puh. 0400 388066
helenakarvonen@hotmail.com

Marketta ja Markku Helin
Fida Health Promotion FHP koordinaattorit
p.040-507 3625
mhelin(at)nic.fi
http://www.fida.info/fhp

Marjatta ja Hannu Kettunen
Thaimaa/ Kaakkois-Aasia
puh. 050 344 1938
hannu.kettunen@pp3.inet.fi

Mae Hong Sonin oppilaskotien kummilapsityön yhteyshenkilö:
Meria Jokinen
meria.jokinen(at)fida.info
Mae Hong Sonin oppilaskotien Kummityön kotisivu

Mae Hong Sonin lääni sijaitsee Thaimaan luoteisosassa Burman rajalla. Se on maan vuoristoisin ja syrjäisin lääni. Vuoristoheimolaisten kylät sijaitsevat vaikeakulkuisessa vuoristossa ja monien lasten ja nuorten mahdollisuudet koulunkäyntiin ja ammatin hankkimiseen ovat olemattomat tai hyvin rajoitetut.

Vuonna 1991 perustettiin ensimmäinen oppilaskoti. Pohjois-Mae Hong Sonissa toimii kolme Fidan oppilaskotia, joissa on n. 140 lasta ja 10 työntekijää. Kummien tuella oppilaat saavat ylläpidon, asuntolapaikan ja 2─3 lämmintä ateriaa päivässä.

Oppilaskodista käsin vuoristolaislapset käyvät valtion peruskoulussa, lukiossa tai ammattikoulussa. Oppilaskoti tarjoaa myös mahdollisuuden sosiaaliseen kasvuun, itsensä ja kykyjensä kehittämiseen urheilun, musiikin ja erilaisten käytännön taitojen avulla. Oppilaskodin toiminta rakentuu kristilliselle pohjalle.

Yhteydenpito englanniksi ja suomeksi.