Diakonia

Palvelemme lähimmäisiämme käytännön tasolla arjen haasteissa. Kunnioitamme jokaisen ihmisarvoa ja ainutlaatuisuutta.
Toiminta perustuu pääsääntöisesti vapaaehtoistyöhön.

Toiminta perustuu pääsääntöisesti vapaaehtoistyöhön.
Toimimme verkostoitumalla, tarvelähtöisesti, vastuuntuntoisesti ja tuemme ihmistä kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa vuorovaikutuksen kautta.

Ystäväpalvelu
Hyvän Tahdon ruokajako
Toimitukset
Ehtoollispalvelu
Kuljetuspalvelu
Palvelumahdollisuus

Ystäväpalvelu

Autamme löytämään tarjolla olevista vapaaehtoisista sopivan tukihenkilön. Tukihenkilöt toimivat seurakunnan täysivaltaisina edustajina. Toiveita ja palautteita on mahdollisuus antaa myös suoraan diakoniatyön vastaavalle.

Tukihenkiöt toimivat muun muassa seuraavissa tilanteissa:
– Ikäihmisten luona vieraileminen,
– Sairauden, surun ja kriisin kohdatessa tukena oleminen
– Ehtoollisen toimittaminen seurakuntalaisille, jotka ovat estyneitä osallistumasta ehtoollisjumalanpalvelukseen.
– Keskusteluapu ja mahdollinen arjessa tukeminen

Hyvän Tahdon ruokajako

Hyvän Tahdon ruokajako alkaa Katukirkolla tiistaisin klo 13.00, käynti Turuntien puolelta. Katukirkko tarjoaa mahdollisuuden noin 30 min hartaushetkeen, joka koostuu musiikista ja lyhyestä puheesta. Tämän jälkeen klo 13.40 jaamme lahjoituksena saatua ruokaa seurakunnan alasalissa. (Ota oma kassi mukaan ruuan keräämistä varten.)
Ruokajaon yhteydessä tarjoamme koulun ylijäämälounasta koulujen toimintakausina tiistaisin alkaen klo 13:40 (jos ruokaa jää koulusta yli). Muussa tapauksessa on kahvitarjoilu.

EU-Ruokajako
EU-ruokakassi varataan numerosta 041 362 9007 tai tiistaina ruokajakelun yhteydessä. Kassin saa hakea kahden viikon välein joko aiemmin sovitusti ruokajekelun yhteydessä tai erikseen sovittuna ajankohtana.
Ruokakassiin sisältö valitaan seuraavista tuotteista: lihasäilyke, makaroni, hernekeitto, mysli, kaurahiutale, hapankorppu, vehnäjauho, sämpyläjauho, maitojauhe ja perunasosejauhe. Ruokakassi on tarkoitettu vähävaraisille avuntarvitsijoille. Pidämme tilastoa avuntarvitsijoista ja jaetusta ruokamäärästä.

Toimitukset

Tarjoamme käytännön palvelua ja neuvontaa seuraavissa toimituksissa:
– syntymäpäivät
– häät
– lapsen siunaus
– kodin siunaus
– hautaus

Ehtoollispalvelu

Pyynnöstä toimitamme ehtoollista.

Kuljetuspalvelu

Tarjoamme mahdollisuuksien mukaan kyyditystä tilaisuuksiin ja hätätilanteisiin. Etusijalla ovat liikuntarajoitteiset, yhteiskunnan avun ulkopuolella olevat, yksinäiset vanhukset, joilla ei ole perheen tukea saatavilla.

Palvelumahdollisuus

– Kuntouttava työtoiminta
– Työkokeilu
– Vapaaehtoistyö

Yhteyshenkilö

Ruokajako- ja ystäväpalvelutoimintaan on mahdollisuus tulla tutustumaan.

Vilho Savolainen
seurakuntapastori, diakoniatyön vastaava